fbpx

Kursus Pengendali Makanan

Selasa lepas, saya ambil peluang hadir ke Kursus Pengendalian Makanan anjuran Shazazh Management & Services.

Selasa lepas, saya ambil peluang hadir ke Kursus Pengendalian Makanan anjuran Shazazh Management & Services.

Alhamdulillah, rasa seronok dan termotivasi sgt dapat ber”me time” dgn belajar benda yg kita mungkin dah tahu tapi belum betul-betul apply. Sangat bermanfaat! Bila melibatkan makanan, ia nya melibatkan semua org, sebab semua pun makan dan sediakan makanan kan? Tak rugii langsung join kursus ni. 👍🏻👍🏻

Bahkan utk peniaga makanan dan minuman, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) kata WAJIB semua pengendali makanan pergi buat Latihan Pengendali Makanan (LPM). Saya cadangkan berurusan terus dengan PIC SLPM Shazazh M&S http://www.wasap.my/60105549265 atau boleh join je mana-mana institusi yang diiktiraf oleh KKM ok? 😊

Kebanyakkan masa mmg asik meremang bila dgr perkongsian Pelatih Bertauliah kita, Pn. Shazamawati Zam Hashari sebabnya dgr kisah sebenar kes-kes penjual makanan tak jaga kebersihan diri/kedai, salah cara dalam mengendalikan makanan dan mcm2 lagi😷

Jadinya, semakin kuatlah azam saya utk menjadi salah satu penyedia/penjual makanan mengikut specifikasi yang terbaik, bersih, selamat, sedap, dan juga cantik. Semoga hasilnya nanti disukai ramai dan paling penting ada redha Allah sentiasa. ❤️

Lepas ni aim utk dapatkan sijil halal pula. Doakan! Sales kita tak adalah berjuta-juta tapi sentiasa pasang matlamat nak majukan bisnes/ekonomi org muslim, bantu sediakan keperluan manusia dengan cara yang paling baik. Biiznillah.

Yang belum perasan kami buat apa, jom ikuti kami di ig dan fb kami sebagai tanda sokongan anda. Terima kasih 😊

ig : https://instagram.com/pelangibondacookiesandcakes

fb : https://www.facebook.com/Pelangibonda-Cookies-Cakes-110778183762108/

Open chat